Over ons

Leisure & Holiday Parks is een internationaal georiënteerd bedrijf gericht op de ontwikkeling en exploitatie van grootschalige leisure-concepten. Dit gebeurt in samenwerking met Momentum Capital B.V., co-investeerders en strategische zakenpartners in Europa, waaronder de Plopsa Group die al acht themaparken in België, Nederland, Duitsland en Polen bezit dan wel belangen daarin heeft.

Onze missie

Leisure & Holiday Parks is actief in de leisure-industrie. Wij rollen een themaparkenformule uit in Polen en willen vanuit hier onze positie op de Europese markt versterken. We ontwikkelen leisure-concepten met een langetermijnstrategie en een duurzaam en milieuvriendelijk karakter. We initiëren belevingen waarin bezoekers van alle leeftijden actief kunnen recreëren en ontspannen met educatieve doelen en waarden door middel van amusement en spel in een veilige omgeving. 

Onze visie

Leisure & Holiday Parks wil veilige en duurzame leisure-projecten ontwikkelen waar bezoekers actief kunnen ontspannen.

Veiligheid

Recreëren doe je in een veilige omgeving zonder zorgen. Of dit nu gaat om de juiste maatregelen inzake COVID-19, de zekerheid van veilige attracties, een kindvriendelijke omgeving of hoge hygiënische normen; voor L&HP is veiligheid een kernwaarde.

Dat begint al bij de bouw van de parken waar nauwlettend aan alle veiligheidsvoorschriften wordt voldaan en de attracties uiterst zorgvuldig worden geconstrueerd en getest. L&HP wil dat bezoekers zich niet alleen welkom voelen en een fijne dag beleven, maar dat ze ook de zekerheid hebben dat ze in een veilige omgeving vertoeven.

Duurzaamheid

Wij bouwen onze parken met het oog op duurzaamheid en wij streven continu naar het verder verduurzamen van onze leisure-projecten.  Zo worden de Majaland-parken in 2021 voorzien van zonnepanelen, zodat een deel van de benodigde energie vanuit een duurzame bron komt. De strijd voor een beter klimaat behoort ook tot de kernwaarde van Leisure & Holiday Parks.

Bestuur

Martijn van Rheenen

Martijn van Rheenen is oprichter en (indirect) meerderheidsaandeelhouder van Momentum Capital. Martijn initieerde vanuit Momentum in 2008 de eerste grondaankopen in Polen en sloot de joint venture met Plopsa. Naast ondernemer is Martijn sociaal betrokken en bedenker van het burgerinitiatief DoneerEenDorp.

Robert Rosinski

Robert Rosinski is sinds 2009 actief voor Momentum en uitgegroeid tot Head of Operations Leisure. Hij was en is volledig betrokken bij de bouw en exploitatie van Majaland Kownaty en bij de uitrol van deze formule bij de drie te bouwen parken. Robert is al jaren de meest verbindende schakel tussen Momentum, de lokale Poolse medewerkers en overheden en partner Plopsa. Robert spreekt vloeiend Pools.

Raad van Commissarissen

Marcel Verhoeven

Marcel Verhoeven heeft als CIO bij Momentum Capital een brede kennis van de investeringsactiviteiten opgebouwd. Ook was Marcel van januari 2017 tot medio 2019 CCO van Seaborough, het in 2013 door Momentum Capital opgerichte bedrijf in ledverlichtingtechnologie. Eerder werkte hij bij Philips en lichtproducenten Osram en Zumtobel. Met zijn brede technische achtergrond zet hij zich nu in als CEO voor de Technology Holding van Momentum Capital.

Christian Gyasi

Christian Gyasi is al vanaf de oprichting van Momentum Capital actief. Hij is reeds 15 jaar verantwoordelijk voor Capital Markets binnen de leisure, sustainability, urban (tech) en lighting bedrijven van Momentum Capital. Christian is (indirect) aandeelhouder van Momentum Capital en een cruciale schakel tussen de ondernemingsactiviteiten en de ondernemende investeerders in de financiële achterban.

Rory van ’t Schip

Rory van ‘t Schip is Master of Science, Registeraccountant en Head of Finance and Control van Momentum sinds maart 2019. Voorheen werkte hij als Audit Manager bij Mazars.

Partners Plopsa Group

Steve Van den Kerkhof

Steve Van den Kerkhof begon in 1999 als financieel manager bij Plopsa. Sinds 2000 is hij CEO van de Plopsa Group. In die rol bouwde hij de Plopsa-formule uit in verschillende landen in Europa tot een totale jaaromzet van ongeveer 100 miljoen euro.

Luc Van der Biest

Luc Van der Biest is sinds jaar en dag actief bij Plopsa. Op dit moment is hij directeur Bouw en Investeringen en zag hij toe op de bouw van alle parken en attracties in alle afgelopen jaren. In Nederland, Duitsland en in Polen.

Sofie Billiauw

Sofie Billiauw was voorheen Audit Manager bij PWC, als ook Audit Manager bij BDO. Sinds 2017 is zij Finance Director bij Plopsa - Studio 100.